Стопкадър Нова ТвПетел следи какво се случва след атаката срещу Паметника на

...
Стопкадър Нова ТвПетел следи какво се случва след атаката срещу Паметника на
Коментари Харесай

Издирват лицата, атакували Паметника на Съветската армия

Стопкадър Нова Тв

" Петел " следи какво се случва след офанзивата против Паметника на Съветската войска. 

Продължава издирването на лицата, виновни за посегателство над Паметника на Съветската войска. По информация на NOVA четирима души са задържани в петък. Малко по-късно те са били пуанати от ареста, защото не те са нападнали с чук паметника и протестиращите от палатковия лагер.

Един от тях е престъпно проявен. Те обаче не са били разпознати от очевидците. Част от нападателите били с предпазна медицинска маска. По случая са образувани две досъдебни производства - за безчинство и за кражба. Извършителите се търсят. 

Димитър Георгиев е част от палатковия лагер на “Възраждане ”. В нощта на нападението споделя, че въоръжената с боксове навалица е хвърляла димки по тях.

" Бях ударен с юмручен удар в лицето. Отстъпих няколко крачки обратно по стъпалата, чух една от дамите да пищи за помощ:  “Напръскаха ме в лицето ”. Тръгнах да оказвам помощ ", споделя Георгиев. 

Той е със счупена скула и доста кръв по лицето. Момичето, чиято чанта се оказва открадната, е било обгазено. На място незабавно идва полиция. От цялата група от към 30 мъже, по-късно са задържани четирима души. Един от тях е престъпно проявен. Нито един от арестуваните обаче не е разпознат от очевидците. Част от нападателите били с защитни медицински маски, написа nova.bg.

" Не слагаме под общ знаменател всички почитатели на " Левски ", считаме че това е дребна група, бих ги нарекъл проведена незаконна група поради това, че са пристигнали с ясната цел да извършат закононарушение ", коментира Деян Николов, народен представител от " Възраждане ".

Междувременно стана ясно, че Следственият комитет на Руската федерация ще образува наказателно дело за опозоряване на Паметника на Съветската войска. Целта е да обясняват самоличността на футболните почитатели, счупили плочата на паметника. Пред NOVA ръководителят на общинския съвет в София Георги Георгиев разяснява, решението на Русия: "  Аз бих посъветвал съветските служби да се грижат за закононарушения на територията на Русия. България е суверенна страна. Имаме задоволително способени органи, които ревизират сигнали ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР